Osaamisemme täydentyi

Syyskuun alussa saimme uusia kollegoita, kun kuntahankintalaiset siirtyivät Hanseliin vanhoina työntekijöinä. He olivatkin tulleet jo yhdistymisen valmistelun aikana tutuiksi, ja odotimme innolla samaan toimistoon pääsyä. Ensimmäiset kuukaudet menivät uuden opettelussa ja yhteisten toimintatapojen luomisessa.

Heidi Litmanen on hankinta-asiantuntijana Hankintojen tuki -yksikössä. Hänen työnsä poikkeaa melkoisesti aikaisemmista avustavista tehtävistä, ja ensimmäiset asiakkaille tekeillä olevat kilpailutukset tuntuvat innostavilta.

”On kiinnostavaa opetella aivan uutta ja auttaa asiakkaita saamaan tarvitsemansa tuotteet ja palvelut”, Heidi summaa uutta työtehtäväänsä.

Kivaa ja osaavaa porukkaa

Uudet hanselilaiset kertovat, että siirtyminen isompaan organisaatioon on tuonut mukanaan muutosta toimintatapoihin. Tehtävänkuvat ovat kapeampia, kun yhteishankintasopimuksen koko elinkaari ei enää ole yhden henkilön vastuulla, mutta omaan vastuualueeseen pääsee porautumaan syvemmälle.

Kategoriapäälliköksi turvallisuustekniikan ja -palvelujen pariin tullut Harri Ojala on tehnyt ensimmäisiä esiselvityksiä, ja kilpailutuksia saadaan maaliin vuoden 2020 aikana. Hän kehuu, että hanselilaisten joukkoon on ollut helppo sopeutua.

”Keskustelut esimerkiksi toimialani markkinaan liittyen ovat olleet kiinnostavia, kun ympärillä on uusia kollegoita ja toimijoita. Odotan myös yhteistyötä tulevien puitekilpailutusten projektiryhmissä, joissa on paljon monipuolista osaamista”, Harri pohtii.

Työporukan hyvä henki ja innostus saavat tulijoilta kiitosta. Kaikki ovat yksimielisiä myös Postitalon loistavasta sijainnista sekä siitä, että työskentely modernissa monitilaympäristössä on auttanut kollegoihin ja toimintatapoihin tutustumisessa.

Hanselin palvelutarjonta kiinnostaa

Kilpailuttamiskonsultit tekevät sekä asiakaskohtaisia kilpailutuksia että ovat mukana yhteishankintojen kilpailutuksissa. Antti Tuukkasella on nyt jo kokemusta ensimmäisistä ja yhteishankintaprojekti on edessä seuraavana.

”Osaavilta lakimiehiltä olen saanut todella hyvin tukea projekteissani. Parhaillaan otan haltuun yhteishankintojen työohjetta”, kilpailutusten kanssa aikaisemminkin työskennellyt Antti kertoo.

Mahdollisuus työskennellä itsenäisesti ja paikasta riippumatta sopii mainiosti kahdella paikkakunnalla asuvalle asiakkuuspäällikkö Minna Haloselle. Hän työskentelee asiakastarpeiden tuntemisen parissa ja liikkuu palvelemassa asiakkaita erityisesti Hämeen, Pirkanmaan ja Pohjanmaan alueilla.

”Olin vahvasti mukana integraation valmistelutyössä. Nyt on mukava päästä asiakkaiden luo pohtimaan heidän hankintatoimeaan helpottavia ja kehittäviä ratkaisuja. Edustin itsekin aiemmin Kuntahankintojen asiakasorganisaatiota ja kokemuksista kummaltakin puolen pöytää on varmasti hyötyä asiakastyössä”, Minna sanoo.