Modernit raportointiratkaisut apuna arjessa

Tiedolla johtaminen voi kuulostaa fraasilta, mutta se on elintärkeä toiminto hankintojen maailmassa. Voidaksemme palvella asiakkaitamme meidän tulee tietää, mitä he tarvitsevat. Olemme vuosien varrella koonneet valtavan datavaraston yhteishankinnoista, ja nyt hyödynnämme sitä moneen eri tarkoitukseen.

Tärkein tiedonlähde on sopimustoimittajiemme raportointi. Olemme parhaillaan ottamassa käyttöön uutta järjestelmää Hanselin raportointipalveluun. Haluamme saada entistä yksityiskohtaisempaa tietoa asiakkaidemme ostoista hankintojen johtamisen tueksi. Suurimmassa osassa hankintoja poraudumme aina tuotetasolle asti. Tarkkaa tietoa tarvitsemme, jotta tunnemme asiakkaamme ja osaamme tulevaisuudessa tehdä entistä parempia kilpailutuksia juuri heidän tarpeitaan varten.

Huolellisia ammattilaisia

Tämä kaikki vaatii modernia teknologiaa ja taitavia controllereita ja analyytikkoja. BI-ratkaisumme on ollut käytössä jo pitkään ja se on saavuttanut suuren suosion asiantuntijoidemme parissa. Meille on kunnia-asia, että tiedot siellä ovat oikein. Dataan täytyy voida luottaa, muuten se on arvotonta.

Pienoisen ongelman aiheuttaa järjestelmään vuosien varrella syntyneet lukuisat raportit. Analyytikoltamme voi tilata uusia raportteja, mutta juuri koskaan kukaan ei kerro, jos joku raportti on käynyt tarpeettomaksi. Vuonna 2020 teemme siivousta raporttien suhteen samalla kun siirrymme BI-tuotteen uuden version käyttäjiksi.

Asiakkaamme saa palvelusivustomme kautta mielenkiintoisia näkymiä omista hankinnoistaan ja koko kansalle tarjoamme Tutkihankintoja.fi-palvelussa tietoa julkisista hankinnoista. Ilouutinen vuoden 2019 lopulla oli se, että myös Helsinki ja Vantaa tulivat mukaan palveluumme. Vuonna 2020 jatkamme mielellämme käyttöönottoja myös muiden kaupunkien ja kuntien kanssa.

Hansel mukana Tietokirissä

Julkishallinto on kehittänyt vuosina 2017–2019 tiedolla johtamista Tietokiri-hankkeessa. Tavoitteena on ollut kehittää työvälineitä ja jakaa hyviä käytäntöjä, lisätä hallinnon avoimuutta sekä jakaa kokemuksia. Hansel on tuottanut Tietokiri-sivustolle case-kuvauksia ja Viikon lukuja, joissa kerrotaan hankintojen johtamisesta, sekä ollut mukana tilaisuuksien järjestämisessä. Päätöksen perusta on parempi, kun se perustuu laadukkaaseen, monipuoliseen tietoon ja sen analyysiin. Tietokirin ensimmäinen vaihe keskittyi kulttuurinmuutokseen ja kokonaisuuden haltuunottoon. Vuosille 2020–2021 suunnitellussa jatkohankkeessa vahvistetaan toimintamalleja ja lisätään toteutettujen palvelujen käyttöä.