Matkustuksen ABC -⁠päivä oli täynnä tietoa, iloa ja kohtaamisia

Matkustuksen ABC kokosi matkustus- ja kokouspalveluiden asiantuntijat ja palveluntarjoajat yhteen 12.3.2019. Teemapäivä tarjosi asiakkaille tuhdin tietopaketin alan yhteishankintasopimuksista sekä matkahallinnon ajankohtaisista asioista.

Paikalle saapui lähes 200 matka- ja tapahtumahallinnon ammattilaista sekä mittava joukko sopimustoimittajia ympäri Suomea, muutama myös ulkomailta.

Näytteilleasettajiin tutustumisen lisäksi Matkustuksen ABC -päivässä esiteltiin kehityshankkeita, verkostoiduttiin ja jaettiin hyviä käytäntöjä.

Päivän moderaattoreina toimivat Hanselin kategoriapäälliköt Pia Degerholm ja Minna Isoherranen.

”Tavoitteenamme oli tarjota osallistujille tietoa, inspiraatiota sekä mahdollisuus tutustua sekä sopimustoimittajiin että kollegoihin muista organisaatioista. Tässä myös onnistuimme. Asiakkaat kiittelivät tapahtumaa lämpimästä hengestä, jonka nähtiin olevan seurausta Hanselin matkustus- ja kokouspalveluiden tiiviistä yhteistyöstä eri toimijoiden kanssa”, Isoherranen kertoo.

Päivän asiantuntijapuheenvuorot käsittelivät esimerkiksi turvallisuutta, vastuullisuutta sekä digitaalisia edistysaskeleita. Hanselin sopimusmatkatoimistot olivat pystyttäneet tapahtumapaikalle mobiiliklinikoita, joissa vieraat pääsivät tutustumaan mobiilivarausten maailmaan.

Tehokkaita työpajoja

Seminaariesitysten kuuntelemisen lisäksi osallistujat pääsivät pohtimaan vastuullisuusasioita sekä matka-, kokous- ja tapahtumahallinnon kehittämistä Hanselin asiantuntijoiden vetämissä työpajoissa. Tiivistahtiset työpajat herättivät kiinnostusta ja keskustelu oli vilkasta.

Hanselin kehittämispäällikkö  Mika Hänninen  veti kokous- ja tapahtumahallintoa käsittelevää työpajaa.

”Työryhmä oli energinen ja ideat pursuilivat, uutta ajattelua oli havaittavissa runsaasti”, Hänninen kiitteli.

Keskustelun teemoissa korostuivat tapahtumahallinnon kokonaisvaltainen tukeminen organisaatioissa sekä hyvien käytäntöjen jakaminen ja toiminnan läpinäkyvyys. Myös uusien teknologisten mahdollisuuksien hyödyntäminen ja verkostoituminen koettiin tärkeäksi.

Verkostoituminen nousi muissakin keskusteluissa yhdeksi päivän kantavista teemoista, ja yhteistyö on jatkunut keväisen tapahtuman jälkeen aktiivisena.

”Matkustuksen ABC:lla on oma Yammer-ryhmä, jossa keskustellaan yhteishankintasopimuksiin sekä matka-, kokous- ja tapahtumahallintoon liittyvistä aiheista positiivisessa hengessä. Järjestämme aika ajoin tilaisuuksia matkustukseen ja kokous- sekä tapahtumahallintoon liittyen, ja seuraavat kohtaamiset ovat jo suunnitteilla”, Isoherranen kertoo.

Matkustuksen ABC -päivä lukuina

  • 70 sopimustoimittajaa
  • 92 paperilennokkia
  • 70 ilmapalloa
  • 3 työpajaa
  • 4 mobiiliäänestystä
  • 5 Youtube-videota
  • Satoja matkustus- ja kokouspalveluiden asiantuntijoita
  • 1 Perttu Pölönen