Hankinnat tutuiksi lapsille

Kansainvälistä Lapsi mukaan töihin -päivää vietettiin 22.11. myös Hanselissa. Toimistolla riitti iloista vipinää, kun viisitoista 4–11-vuotiasta vierasta saapui paikalle. Päivän keskipisteenä oli neuvotteluhuone Hankinta, mutta vanhempien työympäristö tuli laajemminkin tutuksi.

Hansel-suunnistuksessa lapset kiersivät kartan kanssa ympäri toimistoa ja hienosti ryhmät tiesivät melkein kaikki vastaukset. Muun muassa se selvisi, että yhtiön toimitusjohtaja on Anssi Pihkala, työntekijöitä on 116 ja kahdenkymmenen henkilön titteli on kategoriapäällikkö.

”Kahdenkymmenen hanselilaisen titteli on kategoriapäällikkö.”

Päivään mahtui myös taidehetkiä, kun vieraat askartelivat joulukortteja ja piirsivät Hanselin yhteishankintakategorioita valkotauluille. Hyvin muuntuivat esimerkiksi IT-laitteet, Matkustus- ja kokouspalvelut sekä Puhtaanapidon palvelut ja tarvikkeet visuaalisiksi toteutuksiksi. Sitä pohdittiin pitkään, sisältyväkö imurit viimeisimpään, mutta ei. Niitä ei saa käyttöönsä ilman imuroinnin hoitavaa työntekijää.

Visaisimmaksi kysymykseksi osoittautui se, mitä toimitusjohtaja yrityksessä tekee. Tehtävien rasittamia aivoja lepuutettiin porrasreippailulla ja samalla laskettiin, että Postitalon viidenteen kerrokseen vie 108 porrasta. Lounasulkoilun kohokohta taisi olla limusiinin näkeminen. Päivän päätteeksi virittäydyttiin vielä viikonlopputunnelmiin yhteisen leffahetken merkeissä.